Top 15 Bezienswaardigheden Malaga: Ontdek de Hoogtepunten

Malaga, een bruisende stad aan de Costa del Sol, trekt jaarlijks talloze bezoekers met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Deze gids belicht de top bezienswaardigheden in Malaga, zodat bezoekers het beste uit hun reis kunnen halen.

 

Belangrijkste Bezienswaardigheden in Malaga:

  • De stad heeft veel variatie, van historische forten tot levendige markten en prachtige stranden.
  • Het Kasteel van Gibralfaro biedt een geweldig uitzicht over de stad en de kust.
  • Het Picasso Museum is geweldig voor wie van kunst houdt. Het toont de geweldige werken van de kunstenaar.
  • De Alcazaba laat je de Arabische geschiedenis van Malaga zien op een boeiende manier.
  • De Kathedraal is een architecturaal juweel met een schitterend interieur in het centrum van de stad.
  • De Mercado Central de Atarazanas is dé plaats om lokale producten te ervaren. En de lokale sfeer te proeven.
  • De Jardín Botánico-Histórico La Concepción is een prachtige tuin waar je kunt genieten en ontspannen. Met een geweldig uitzicht.
  • Het strand van Malagueta is een geliefde plek om te rusten en te genieten van de zon.

 

Uitzicht vanaf Gibralfaro Malaga

 

Kasteel van Gibralfaro: Een Panoramisch Uitzicht

Het Kasteel van Gibralfaro is ongetwijfeld een van de meest iconische Malaga bezienswaardigheden. Dit 14e-eeuwse fort, gebouwd op de overblijfselen van een Fenicische vuurtoren, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen de oude muren verkennen, het museum bezoeken en genieten van de prachtig aangelegde tuinen. Het kasteel is gemakkelijk te bereiken met de bus of via een wandeling vanuit het stadscentrum.

 

Picasso Museum: Duik in de Wereld van een Kunstgenie

Als geboorteplaats van Pablo Picasso is het geen verrassing dat Malaga een museum heeft gewijd aan deze beroemde kunstenaar. Het Picasso Museum is gevestigd in het Palacio de Buenavista, een prachtig 16e-eeuws gebouw in het hart van de oude stad. Met meer dan 200 werken, waaronder schilderijen, tekeningen, sculpturen en keramiek, biedt het museum een uitgebreid overzicht van Picasso’s artistieke ontwikkeling. Bovendien organiseert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die Picasso’s werk in een bredere context plaatsen.

 

Alcazaba: Ontdek de Arabische Geschiedenis van de stad

De Alcazaba, een indrukwekkend Moors fort uit de 11e eeuw, is een must-see onder de Malaga bezienswaardigheden. Dit goed bewaarde complex biedt bezoekers een fascinerende blik in het Moorse verleden van de stad. Wandel door de sierlijke binnenplaatsen, bewonder de prachtige tuinen en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en de haven. De Alcazaba is verbonden met het Kasteel van Gibralfaro via een steile heuvelweg, wat een uitdagende maar lonende wandeling biedt voor de meer avontuurlijke bezoekers.

Alcazaba Malaga

 

Kathedraal van Malaga: Een Indrukwekkend Staaltje Architectuur

De Kathedraal van Malaga, ook wel bekend als “La Manquita” (de eenarmige dame) vanwege haar onvoltooide zuidelijke toren, is een indrukwekkend voorbeeld van Renaissance architectuur met gotische invloeden. Gebouwd tussen 1528 en 1782, toont de kathedraal een mix van architecturale stijlen. Bezoekers kunnen het prachtige interieur bewonderen, inclusief de intricaat gesneden koorbanken en de twee indrukwekkende orgels. Een bezoek aan het dak van de kathedraal biedt een uniek perspectief op de stad en haar omgeving.. Mocht je meer over de geschiedenis van deze indrukwekkende stad willen weten klik dan hier.

Binnen in de Kathedraal van Malaga

 

Mercado Central de Atarazanas: Proef de Lokale Sfeer en Smaak op de markt in het centrum

Voor een authentieke Malagueña ervaring is een bezoek aan de Mercado Central de Atarazanas een must. Deze levendige markt, gehuisvest in een 19e-eeuws gebouw met een prachtige glas-in-lood raam, biedt een overvloed aan verse lokale producten. Bezoekers kunnen hier de geuren en smaken van Andalusië ontdekken, van verse vis en zeevruchten tot lokale kazen en olijven. De markt is ook een geweldige plek om typische Spaanse delicatessen te proeven of te kopen als souvenir.

 

Jardín Botánico-Histórico La Concepción: Geniet van de Botanische tuin

Voor natuurliefhebbers is de Jardín Botánico-Histórico La Concepción een van de meest verrassende Malaga bezienswaardigheden. Deze botanische tuin, aangelegd in de 19e eeuw, herbergt een indrukwekkende collectie tropische en subtropische planten. Bezoekers kunnen wandelen langs schilderachtige paden, genieten van prachtige waterpartijen en zelfs een historische villa uit de 19e eeuw bezoeken. De tuin biedt een welkome verademing van de drukte van de stad en is vooral aangenaam in de warme zomermaanden.

 

Strand van Malagueta: Ontspan en Geniet van de Zon aan het Strand

Geen bezoek aan Malaga is compleet zonder tijd door te brengen op het Play de la Malagueta. Dit stadsstrand, gelegen op slechts een korte wandeling van het historisch centrum, biedt bezoekers de kans om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van de Mediterrane zon. Langs de boulevard zijn er talrijke restaurants en chiringuitos (strandtenten) waar bezoekers kunnen genieten van verse vis en zeevruchten of een verfrissende sangria.
Vind hier meer over het klimaat en weer in Malaga.

Strand van Malaga

 

Parque de Málaga: Maak een Ontspannen Wandeling in het Groene Hart van de Stad

Het Parque de Málaga, gelegen tussen de haven en het historisch stadscentrum, is een prachtig aangelegde tuin die een oase van rust biedt in de bruisende stad. Met een indrukwekkende collectie tropische en subtropische planten, fonteinen en standbeelden, is het park een populaire plek voor zowel toeristen als locals. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te picknicken of gewoon te genieten van de schaduw op een warme dag.

Park van Malaga

 

Museo Carmen Thyssen: Bewonder Prachtige Kunstcollecties in een Historisch Gebouw

Het Museo Carmen Thyssen, gehuisvest in het 16e-eeuwse Palacio de Villalón, is een must-visit voor kunstliefhebbers. De collectie omvat voornamelijk 19e-eeuwse Spaanse schilderkunst, met een focus op Andalusische kunstenaars. Bezoekers kunnen werken bewonderen van meesters als Zurbarán, Sorolla en Romero de Torres. Het museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die de vaste collectie aanvullen.

 

Breng een Bezoek aan de Kleurrijke Straat van Calle Larios in het Hart van Malaga

Calle Larios is een opvallende straat met veel kleur in Malaga. Het staat bekend voor zijn winkels, boetieks, en cafés. Veel mensen bezoeken deze straat, inclusief zowel locals als toeristen. Ze slenteren door de straat, shoppen in de vele winkels, en ervaren de levendigheid.

In deze straat vind je van alles, van bekende merken tot unieke items. Er is mode, accessoires, sieraden, en nog veel meer. Of je nu dure designer spullen zoekt of een leuk souvenir, je zult hier zeker iets vinden.

De sfeer in Calle Larios is ook heel bijzonder. De straat is versierd met kleurige vlaggen en verlichting, het ziet er dus altijd feestelijk uit. Er zijn gezellige terrassen waar je kunt zitten en mensen kunt kijken.

 

Bezoek Caminito del Rey: het zogenoemde koningspad

Caminito del Rey ligt vlakbij Malaga en staat bekend als het “koningspad”. Het kronkelt langs steile kliffen en geeft een geweldig uitzicht op de Guadalhorce rivier. Voor diegenen die houden van avontuur en de natuur is dit een ideale plek. Het is perfect voor mensen die graag wandelen en de kick krijgen van dicht langs diepe kliffen lopen.

Deze plek is echt een aanrader voor avontuurlijke toeristen. Je zult de prachtige omgeving geweldig vinden en de spanning langs de klifrand voelen. Als je de kans krijgt, moet je dit pad zeker bezoeken! Het is de nummer één bezienswaardigheid onder toeristen die vanuit Malaga een dagtrip willen maken.

 

Foto van Caminito del Rey

 

Romeins Theater: Een Reis Terug in de Tijd

Het Romeins Theater, ontdekt in 1951, is een van de oudste Malaga bezienswaardigheden. Dit goed bewaarde theater, daterend uit de 1e eeuw voor Christus, biedt bezoekers een fascinerende blik in het Romeinse verleden van de stad. In de zomermaanden worden er nog steeds voorstellingen opgevoerd, waardoor bezoekers kunnen genieten van een unieke culturele ervaring in een historische setting. Het theater ligt in het centrum van de stad, dicht bij plaza de la merced.

 

Muelle Uno: Modern Vermaak aan de Haven

Muelle Uno is een moderne promenade aan de haven van Malaga die shopping, dining en entertainment combineert. Bezoekers kunnen hier winkelen in trendy boetieks, genieten van een maaltijd met uitzicht op de zee, of een bezoek brengen aan het Centre Pompidou Málaga. De promenade biedt ook een prachtig uitzicht op de stad en de bergen, vooral bij zonsondergang.

 

Spot streetart in de wijk Soho: zeker een top bezienswaardigheid

De hippe wijk Soho in Malaga trekt kunstliefhebbers vanwege zijn bruisende kunstscene en prachtige streetart. Bezoekers kunnen door de kleurrijke straten lopen en de indrukwekkende graffiti bewonderen. Soho heeft een trendy sfeer die zowel lokale als internationale kunstenaars aantrekt.

 

Extra: Dagtrips vanuit Malaga

Naast de vele bezienswaardigheden in de stad zelf, is Malaga ook een uitstekende uitvalsbasis voor dagtrips naar nabijgelegen attracties:

  • Ronda: Deze pittoreske stad, beroemd om zijn dramatische ligging op een klif en zijn historische stierenarena, is gemakkelijk te bereiken vanuit Malaga.
  • Nerja: Bekend om zijn prachtige grotten en mooie stranden, is Nerja een populaire bestemming voor een dagje uit.
  • Granada: Hoewel het een langere reis is, is een bezoek aan het Alhambra in Granada zeker de moeite waard voor wie geïnteresseerd is in Moorse architectuur en geschiedenis.

 

Malaga, met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en prachtige omgeving, biedt een schat aan bezienswaardigheden voor elke bezoeker. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, natuur of gewoon wilt genieten van de Mediterrane levensstijl, deze stad aan de Costa del Sol heeft voor ieder wat wils. Door de belangrijkste Malaga bezienswaardigheden te verkennen, krijgen bezoekers een diep inzicht in het verleden en heden van deze fascinerende Andalusische stad.

 

 

FAQ

 

Wat zijn de top bezienswaardigheden in Malaga?

In Malaga zijn er veel prachtige plekken om te bezoeken. Denk aan het Kasteel van Gibralfaro en het Picasso Museum. Je kunt ook de Alcazaba, de Malaga Kathedraal en de Mercado Central de Atarazanas bezoeken. Andere hoogtepunten zijn de Jardín Botánico-Hístórico La Concepción en het Strand van Malagueta. Daarnaast is het Romeinse Theater van Malaga ook onderdeel van de historische bezienswaardigheden die de stad rijk is.

 

Wat is het Kasteel van Gibralfaro?

Het Kasteel van Gibralfaro ligt bovenop een heuvel. Dit kasteel biedt een prachtig uitzicht over Malaga en de zee. Het was vroeger een Moors fort. Nu kunnen bezoekers er de geschiedenis leren kennen en van het uitzicht genieten.

 

Wat is het Picasso Museum?

Het Picasso Museum is perfect voor kunstfans. Je vindt er schilderijen, sculpturen en meer van Pablo Picasso. Ontdek zijn leven en zijn invloed op de kunst.

 

Wat is de Alcazaba?

De Alcazaba was een Moors fort en paleis. Het is nu open voor bezoekers. Je kunt er de mooie architectuur zien en van het uitzicht op Malaga genieten.

 

Wat is de Malaga Kathedraal?

De Malaga Kathedraal, ook wel La Manquita genoemd, is een gotische kerk. Hij is niet helemaal voltooid, vandaar de naam. Het is een must-visit voor wie van oude gebouwen houdt.

 

Wat is de Mercado Central de Atarazanas?

De Mercado Central de Atarazanas is dé plek voor lokale producten en sfeer. Het heeft veel kraampjes met verse waren. Het is leuk om er rond te lopen, dingen te proeven en de atmosfeer op te snuiven.

 

Wat is Jardín Botánico-Histórico La Concepción?

Jardín Botánico-Histórico La Concepción is een prachtige tuin. Het is vol bloemen en planten. Een bezoek laat je genieten van natuurpracht en een mooi uitzicht.

 

Waar kan ik ontspannen op een strand in Malaga?

Malagueta Beach is ideaal om te relaxen. Er is zand, zee, en een leuke boulevard. Je kunt er zwemmen, zonnen en lekker eten.

 

Onze aanbelevingen:

Vliegtickets

Vind de beste deals voor vliegtickets hier!

Accomodatie

Klik hier voor de beste accomodaties in Malaga!

Activiteiten

Voor de beste activiteiten in Malaga!